Genel

Genel Haberleri

Zemin'le İlgili Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik

Yapı Malzemeleri ve Zemin Laboratuvarları Uygulama Yönetmeliği'nde Değişikliğe Gidildi...

Ruhsuz adam, Ruhsuz Malatya

 Malatya’yı bu hale getirenler adalet önünde hesap vermeden milletin vicdanı rahat etmez ve bunu unutmaz.

İMEF'de Dr. Süleyman Basa İle Devam Kararı

İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa yeniden Dr. Süleyman Basa seçildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclsi 14 Mart Salı Günü Toplanacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, 14 Mart Salı günü saat 10.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak.

Pütürge ilçesinde 4.7 ve 4.5 Büyüklüğünde İki Deprem

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 04.34'te 4.7 büyüklüğünde, 05:13'te de 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. AFAD'dan yapılan açıklamalara göre Kandilli Rasathanesi ilk depremin büyüklüğünü 4.8 olarak duyurdu.

Adıyaman Valisi Görevinden Affını İstedi

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, sağlık sorunları nedeniyle görevinden affını talep etti.

Keskin, Esnaf ayağa kalkmadan, ticaret canlandırılmadan Malatya yeniden ayağa kalkamaz

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin Malatya Çarşısı’nın ayağa kalkması konusunda çalışma yürüttüklerini belirterek, “Yerinde dönüşüm olacak” dedi.

Nazife Özdemir, Esenler Belediyesi Meclis üyesi oldu

Esenler Belediyesi meclisi Mart ayı 1. Oturumunu gerçekleştirdi, Nazife Özdemir ilk defa meclis koltuğuna oturdu.

Başkan Hanilçi, Avukat Katipleri Depremzede Değil’mi

Malatya Avukat Katipleri Derneği Yönetim kurulu başkanı Cemal Hanilçi, 11 ilde olan deprem sonrası binlerce insanın evi işyeri yıkıldı. Bunların içerisinde avukatlarında yıkılan işyerleri ve büroları var Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

OHAL İlan Edilen İllerde Araçların Muayene Süresi Mayıs’a Kadar Donduruldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Olağanüstü Hal ilan edilen illerdeki araç muayene işlemlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin Resmi Gazetede yayımlandı.

Eğitim Alanında Alınan Tedbirlere İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yayımlandı

Kararname uyarınca olağanüstü hâl ilan edilen illerde depremden etkilenen vatandaşlara, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî okul ve kurumlar ile bunlara bağlı döner sermayeli işletmeler tarafından...

Keskin’den kayısı üreticileri için ilaç temin edilmesi çağrısı

MESOB Başkanı Keskin, “Malatya’mız depremde büyük oranda etkilendi. Malatya’nın ikinci bir depremi ekonomik anlamda yaşamaması için alınması gereken önlemlerden biri de bu kentin ekonomisinin lokomotifi olan kayısı üretiminin sürdürülebilir olmasını sağlamaktır.

Başkan Sadıkoğlu, geçici ticaret alanları talebini Bakan Muş’a iletti

Depremin yaşandığı 11 ilin Oda/Borsa başkanlarının katılımı ile Gaziantep’te düzenlenen toplantıda Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile bir araya gelen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, geçici ticaret alanlarının acil bir şekilde oluşturulması başta olmak üzere Oda üyelerinin sıkıntılarının ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu Bakan Muş’a sundu.

Esnafın deprem yaralarının sarılması talepleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, depremlerde büyük yıkım gören Doğanşehir ilçesini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, esnaf camiasının taleplerini içeren bir dosya sunduğunu bildirerek, “Öncelikli talebimiz depremin yaraları sarılırken ticari hayata öncelik tanınmasıdır” dedi.

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Doğanşehir’e de yardım ulaştırdı

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı tarafından Malatya merkez, Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde depremzede aile ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardımların ardından Doğanşehir ilçesinde de vakıf yönetimi köyleri ziyaret ederek, gıda kolileri ile temizlik malzemelerini ihtiyaç sahiplerine teslim ettiler.

Prof. Dr. Naci Görür: ''Haritası Çizilmemiş Yeni Bir Fay Olabilir''

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde dün saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde yıkılan binalar olurken, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Fırsatçılara Hapis Cezası Yolda

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, Bakanlık, deprem ve salgın dönemlerindeki fahiş fiyat artışlarının önlenmesi amacıyla yeni yasal düzenleme için teknik çalışma başlattı.

Ticaret Bakanlığı heyetinden deprem incelemesi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’in de eşlik ettiği Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Ticaret Bakanlığı bürokratları ile birlikte depremin yıktığı Doğanşehir, Akçadağ ve Malatya il merkezinde incelemelerde bulundular.

Yargıtay’dan Depremle İlgili Emsal Karar

Yargıtay 12’nci Ceza Mahkemesi depremle ilgili emsal bir karar verdi.

Toplam 1758 haber.